Site Haritası
Takvim
Mail Order Formu

MAİL ORDER FORMU
İÇİN 
TIKLAYIN

Mail Order Nedir?

Mail Order sisteminde, üye işyeri müşterilerine çeşitli kanallar ile yapmış olduğu satış sonucunda fiziki bir kart teslimi olmadan sadece kart bilgilerini elinde ki pos cihazına tuşlayarak tahsilat yaptığı bir sistemdir. Müşteri kart numaralarını , son kullanma tarihini ve alışverişine ait detay bilgileri içeren bir form doldurur , imzalayarak ilgili firmaya gönderir. Firmada bankadan onay alarak işlemi gerçekleştirir.

İLETİŞİM
    METİN KORKMAZ
TEKNİK  ELEKTRONİK
 Yavuz Mah. Tintin Pınar Cad. No: 12 TEKİRDAĞ
 Tel:  0 282 2629087
 Fax:0 282 2634365
mesai saatleri:
pazartesi-cumartesi
09.00-21.00
MEDENİ SAATLERDE gsm:
0532-6636010
e-posta: info@telektronik.com
METİNKORKMAZ 
İBAN NO:
TR19 0004 6001 2188 8000 0911 36
KAPIDA ÖDEME SİSTEMİ

PMR TELSİZLER HAKKINDA

Dünyada olduğu gibi Türkiye pazarında da özellikle özel güvenlik firmalarının çok rağbet ettiği PMR lisanssız el telsizleri artık bir çok diğer alanlarda da kendini göstermeye ve adından söz ettirmeye başladı. Basit kullanılabilirlikleri yanında çok gelişmiş bir çok özellikleri ile de göz doldurmaları ve özellikle de hiçbir herhangi bir ruhsat,ödeme veya belge gerekmeksizin satın alınabilmeleri ana etken olarak öne çıkmaktadır.Bu ve buna Benzer nedenlerle fazlasiyle oldukça performanslı ve sağlam PMR telsizleri özellikle amatör telsizci olmayan arkadaşlarımızda merak ve istek uyandırmaktadır. onun için Bu yazımızda PMR konusuna biraz olsun ışık tutmak değinmek istedim. PMR Nedir ve ne değildir? Hangi model veya marka tercih edilmeli, lisanssız telsiz 20 km,lisanssız telsiz 15 km,lisanssız telsiz 12 km,lisanssız telsiz 25 km,lisanssız telsiz 30 km,lisanssız telsiz özellikleri ne olmalı bu sorulara cevap arayacağız.

PMR nedir?
PMR 446 cümlesi bir kısaltma olarak “Private Mobil Radyo” cümlelerinin baş harflerinden oluşup temsil etmektedir. başka Bir anlamda özel taşınabilir el telsizi de diyebiliriz. Genellikle PMR cümlesinin yanında kullanılan 446 sayısı ise bu el telsizlerinin belli aralıkda ve sınırlı bir frekans aralığını (446.000 - 446.100 MHz.) kullandıklarını gösterir. Bu el telsizleri bulundukları ülkede izin verilmiş frekans ve watt güçlerde gönderme çıkış yapabilen, amatör telsizcilerin kullandığı el telsizlerle kıyaslandığında görece kısa mesafe erişimli ve yalnızca ses haberleşmesine yönelik amacı olan alçak güçlü telsiz cihazlarıdır. herkes Çok sayıda kullanıcı frekans bandını ortak kullanmaktadır. Görüşmelerin dar bir frekans aralığında bulunması ve 8 ana kanalın alt kanallara bölünmesiyle kullanıldığından çoğu zaman veya bazen duruma ve coğrafi konuma göre degişebilir konuşmalar başka bir kanala da sarkması mümkündür.Her ne denli amatörler bu konuya uzak kalmış gibi görünse de özellikle çocuklar tarafından kullanılmaları sevilmeleri hususunda , amatör telsizciliğe özenti ve eğitici olmaları açısından bize göre önemli dir ve bir anlamda insanların telsize merak salmaları acısından ilk basamak teşkil edebilirler.

PMR kullanmak için lisans gerekli midir?
Tabiki Hayır, Türkiye’de PMR yani lisanssız el telsizi kullanmak için herhangi bir ruhsat gerekmemektedir. PMR’lar, dünyada ve çoğu Avrupa ülkesinde serbest olarak kullanılmakta ve Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü (ETSI 300 296) spesifikasyonlarına uygun olarak üretilmekte dir, Türkiyede ülkemizde "T.C. Telekomünikasyon Kurumu Onaylı"dır. fakat, Avrupa dışında diğer ülkelerde kullanılmakta olan (Amerika, Kanada, Yeni Zelanda, ve Güney Afrika) lisanssız telsizler ülkemizde satışı yapılan PMR telsizlerle aynı gibi gözükse de, bunlar farklı frekans ve kanallarda çalışmakta olduğundan, farklı fekanslarda çalışan bu tip pmr telsizler Türkiye'de satışı ve kullanımı kanunen yasaktır.çünki frekansları bize uymamaktadır .
Türkiye’de satılmasına ve kullanılmasına müsaade edilen bu maksatlı pmr telsizlerin hepsi PMR sınıfındaki telsizlerdir ve çıkış gücü 0.5w olanların ithalatına yasal olarak müsaade edilmektedir. bu telsiz ürünleri T.C Telekomünikasyon Kurumu ’nun TGM-STK-001 yönetmeliğine uygun olarak UHF 446 MHz. frekans bandında çalışan telsiz modelleri olarak sınırlandırılmışlardır. (Detaylı bilgi için bakınız KET Yönetmeliği)

PMR telsiz görüşme mesafesi ve mesafeyi etkileyen faktörler nelerdir?
Bir telsizin görüşme mesafesi için anten çıkış gücü, anteni veya diğer başka özellikleri olaracak sekilde sınırlamak mümkün değildir. Engeller, manyetik alanlar,binalar,tepeler, ufki görüş açısı veya yüksekliği gibi bir çok etken görüşme parametreleri değiştirmektedir. 0.5w lık en iyi çeken telsiz bile bir telsizin menzili ise coğrafi koşullara bağlı olarak en iyi sehir içi 3-5 km.'dir. Şehir dışı düzlük yollarda 20-30 Km. mesafede diğer uzakdaki arkadaşınız ile de konuşabilirsiniz. Şehir içersinde, bina, frekans kirliliği ve engellerin yoğunluğuna göre mesafe değişiklik göstermektedir. )

Üyelik Girişi
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar3.56263.5769
Euro3.99524.0112
Hava Durumu
Anlık
Yarın
15° 22° 14°
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam36
Toplam Ziyaret199711
Anket
SİTEMİZDE GÖRMEK İSTEDİĞİNİZ ÜRÜNLER NELERDİR?
Saat