Site Haritası
Takvim
Mail Order Formu

MAİL ORDER FORMU
İÇİN 
TIKLAYIN

Mail Order Nedir?

Mail Order sisteminde, üye işyeri müşterilerine çeşitli kanallar ile yapmış olduğu satış sonucunda fiziki bir kart teslimi olmadan sadece kart bilgilerini elinde ki pos cihazına tuşlayarak tahsilat yaptığı bir sistemdir. Müşteri kart numaralarını , son kullanma tarihini ve alışverişine ait detay bilgileri içeren bir form doldurur , imzalayarak ilgili firmaya gönderir. Firmada bankadan onay alarak işlemi gerçekleştirir.

İLETİŞİM
    METİN KORKMAZ
TEKNİK  ELEKTRONİK
 Yavuz Mah. Tintin Pınar Cad. No: 12 TEKİRDAĞ

 Tel:  0 282 2629087
 Fax:0 282 2634365
mesai saatleri:
pazartesi-cumartesi
09.00-21.00
MEDENİ SAATLERDE
(09.00-21.00)
CEP TELEFONU 
0532-6636010
e-posta: info@telektronik.com

METİN KORKMAZ 
İBAN NO:
TR19 0004 6001 2188 8000 0911 36
KAPIDA ÖDEME SİSTEMİ

YAESU FT-857

FT-857 HF/50/144/430 Mhz Multiband 100Watt Telsiz

 

 FT-857, dünyanın en küçük HF/VHF/UHF mobil telsizi, mobil yada harici bataryalı taşınabilir işler için ideal olan ultra küçük boyutlarıyla baz istasyonu performansı sağlar. Geniş frekans kaplaması, çarpıcı alıcı performansı ve uzak merkez operasyonları için uygunluk FT-857 yi yüksek performans mobil operasyonlar için profesyonellerin seçimi yapmaktadır.

 

Ultra Küçük Dizayn

 

Sadece 155x52x233 mm boyutu ile FT-857, dünyanın en küçük  tam güç HF/VHF/UHF multi-mod  telsizidir. Sağlam kasa dizaynı, sık kullanılan uygun birşekilde yerleştirilmiş anahtar ve düğmeleriyle  ergonomik dizayn şaheseridir.

 

Sağlam Yüksek Güç Çıkışlı Verici Dizaynı

 

Çok büyük oranda FT-897 verici dizaynında ödünç alınan FT-857 nin sağlam güç yülselteç kısmı, düşük gürültü, düşük bozulma ve yüksek emniyet sağlayan Bipolar Transistor entegreleriyle donatılmıştır. HF ve 70 cmde 20 Watt, 2 metrede 50 Watt temiz çıkış gücü alırken 6 metrede 100 Watt güç alırsınız. Emniyet, termostatlarla kontrol etme özelliği ile kapsamlı soğutma sistemi tarafından sağlanır.

 

Yüksek Performanslı Alıcı Dizaynı

 

Alkışlanacak performanstaki FT-1000D, Mark-VFT-1000D, ve FT-897 yi inşa eden Yaesu mühendisleri, beraberinde geniş dinamik menzille çok düşük gürültü zemini için FT-857 nin ön ucunu oluşturmuşlardır. 68.33 Mhz de ilk IF ile HF için değişen mimariden yararlanan  FT-857, 455 kHz de ikinci IF ile çift-değişen superheterodyne sistemini sunar. Dikkatli entegre seçimi ve kazanç  dağıtımıyla birlikte ön uçtaki kapsamlı bandpass filtreleme, bugünün kalabalık bandlarının güçlü sinyal mücadelesi için alıcı sistemini hazır eder. VHF ve UHF de çok düşük gürültü için MOSFET ön yükselteç, aktif DBM karştırıcı tarafından takip edilir.

 

Geniş Frekans Kaplama

 

HF, 50 Mhz, 144 Mhz ve 430 Mhz amatör bandlarda verici kapsama sağlayan FT-857, ayrıca 100 khz -  56 Mhz, 76 – 108 Mhz, 118 – 164 Mhz, ve 420 – 470 Mhz üzerinde alıcı kapsamayı içermektedir. Acil Sağlık Hizmetleri izleyebilmenin ve beraberinde hava tahmin yayını, AM ve FM yayının havacılık haberleşme ve aynı zamanda el telsiz bandlarındaki aktivetilerin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Sayısal Sinyal İşleme (DSP) sayesinde geliştirilmiş Telsiz Performansı

 

Daha üstün parazit reddetme ve konuşma gücünün iletimi için FT-857 nin DSP devresi haberleşme devresinin iki tarafını da geliştirmektedir. FT-857 nin DSP birimi, sinyal işleme için 24-bit yüksek teknoloji D/A dönüştürücü sunar.

 

·       DSP Bandgeçirici Filtre: Ses ve CW için ayrı DSP bandgeçirici filtreler, üstün parazit reddetme için analog filtreleri değerlendirir. Ses modları için toplamda 512 kombinasyon ile 16 yüksek geçişli ve 32 düşük geçişli filtre kesme frekans seçimleri elde edersiniz. Ve CW için 240 Hz, 120 Hz ya da keskin 60 Hz band genişliklerinden birini seçebilirsiniz.

·       DSP Auto-Notch Filtre: Ses geçirgen bandın içindeki taşıyıcıların sebep olduğu paraziti en aza indirmek için DSP Auto-Notch, parazit seviyesinde gözle görülür azalma sağlar. Eğer birden fazla taşıyıcı mevcutsa, DSP keşfeder ve taşıyıcıları tekrar kazanır.

·       DSP Gürültü Azaltma: FT 857 nin çok etkili gürültü azaltma filtresi, 16 gürültü azaltma algoritması sunar. Operatör yorgunluğu azaltılır ve sinyal gürültü oranı önemli şekilde arttırılır.

·       DSP Mikrofon Eşitleme: Sizin sesiniz ve mikrofon tarafından üretilen dalga şekli ile FT-857 nin Tx ses tepkisini uyuşturmak için kullanılmakta olan DSP sistemi 4 pozisyonlu mikrofon eşitleme devresi içerir. Sonuçta, yabancı frekansların bastırılarak 'ses gücü' arttırılmış olur. Böylece bütün mevcut gücün sizin ses modelinizde yoğunlaşmasına izin verilir. 

 

Yüksek Performanslı PLL Dizaynı

 

FT-857 nin sessiz, hızlı çalışan lokal osilatör sistemi, hızlı kilitlenme zamanı ve 10 Hz gibi iyi bir frekans basamağı kazanmak için DDS (Direkt Sayısal Sintisayzır) kulalanan FT-847 ve FT-897 den alınmıştır. Mükemmel taşıyıcı gürültü oranı, kalabalık bir bandda benzer boş bir dinamik alan korunmasına yardımcı olur. 

 

Özelliklere Eşsiz Kolay Erişim

 

Küçük boyutuna rağmen FT-857, en çok ihtiyaç duyduğunuz özellik ve fonksiyonlara kolay erşimi konusunda emsalsizdir.

 

·       Büyük radyo ayarlama düğmesi ve göze çarpan ergonomi: FT-857 nin kolay kullanımı, birçok baz istasyon donanımındaki istasyon ayar düğmesine eşit olan 1.7" (43 mm) lik geniş çaplı Ana Ayar düğmesi (en az 10 Hz lik basamaklarla) ile sağlanır. Dahası, SELECT düğmesi band etrafında kolay ve hızlı istasyon ayarlama için SSB/CW de en az 1 kHZ ya da HF de en az 5 kHz lik basamaklarla 'kanala mahsus (channelized)' istasyon ayarlamaya izin verir. Kolay erişim için bütün önemli tuşlar  stratejik olarak ön panele yerleştirilmiştir.

·       Kullanımı kolay 'Kayan Ön Panel' Tuşları: FT-857 nin küçüklüğü, çalışma sırasında radyonun birçok ayarlarının yapılabilmesine imkan veren kullanımı kolay 'multi-fonksiyon' tuşları ile mümkün kılınmıştır.

 

Aktif Dxers için Gelişmiş Özellikler

 

·       IF Kayma: IF passband in merkez frekansını değiştirmek için IF Kayma özelliğini kullanabilirsiniz. Aynı zamanda geçerli çalışma frekansın alt ve ya üstündeki parazitleri ortadan kaldırmış olursunuz.

·       IF gürültü engelleyici: Mobil ortamda kullanılmak üzere en iyi hale getirilen FT-857,  özellikle bütün pulse tip gürültülerin bastırılması için dizayn edilen yüksek etkinlikteki IF gürültü engelleyiciyi bulundurur. Gürültü engelleyici eşiği Menu aracılığıyla ayarlanabilir.

·       Kesişme noktası optimizasyonu (IPO): Düşük gürültü biçiminin istenmediği düşük HF bandlarındaki alış kalitesi için IPO özelliği, RF önamplifikatörün by-pass yapılmasına sebep olur. Böylece ilk karıştırıcıya direkt sinyal girişine izin verilir. Ayrıca çok gürültülü şartlar için giriş zayıflatıcısı da sağlanır.

·       Ayarlanabilir AGC: FT-857 alıcısının otomatik kazanç kontrol (AGC) devresi, kullanıcı tarafından yavaş ya da hızlı geri alma zamanları için ayarlanabilir. Uygun 'Auto' özelliği ses modları için yavaş ve CW için hızlı olarak programlar. Eğer istenirse, AGC özelliği kapatılabilir. Böylece ön panelden elle kazanç kontrolü yapılmasına olanak sağlanır.

·       Arıtıcı (R.I.T.): Ayrı frekanslı batarya-ups ya da gezgin sinyali izlemek için arıtıcı kontrolü, verici frekansını değiştirmeden alıcı frekansının ±9.99 kHz e kadar ayarlanmasını sağlar. Dahası ayrı batarya-ups için 'Split' modu VFO-A ve VFO-B yi ayrı ayrı kullanabilmenize de olanak verir.

·       RF Kazanç Kontrolü: Gürültü azaltma ya da AGC sistem eşiği değişimi için Menu, ön panel 'Squelch' kontrolün 'RF Kazanç' Kontrolü gibi çalışmasına müsade eder.

 

 

 

CW Çalışma Esnekliği

 

FT-857, CW uzmanlığı için en çok sorulan özellikler söz konusu olduğunda emsalsizdir.

 

·       Dahili Elektronik Kodlayıcı: FT-857 nin dahili elektronik kodlayıcısı, konnektörünüzdeki 'Nokta (dot)' ve 'Çizgi (dash)' kontaklarını tersine çeviren Menu kabiliyeti kadar ağırlık kontrolünü de sağlar.

·       Beacon Moda CW mesaj hafızası: FT-857, üç mesaj hafızası kabiliyetine sahiptir. 'Beacon' modu, 6 saate kadar kesintisiz tekrarlayan mesaj göndermek için kullanılabilir. 6 metre kullanımı için idealdir.

·       CW ton/sidetone kontrolü: CW ton kontrolü, gönderilen sinyalde gelen frekansa göre sıfırdan 400/500/600/700/800 Hz ofset ayarlanmasına olanak sağlar. Bu ayarlama, CW sidetone pitch ve RX passband ın merkez frekansını değiştirir. Böylece istasyon ayarlama süresince sidetone spot sinyal gibi çalışır.

 

Kolay Veri-Modu Ayarı

 

1200/9600 bps FM paket, RTTY, SSTV, ya da PSK-31 i de içeren geniş sayısal mod çeşitliliğindeki çalışma için, arka panel 6-pin mini-DIN konnektör  I/O hatlarına artı PTT ve yere kolay data aktarımı sağlar. PSK-31 ve diğer AFSK modları için enjeksiyon kenar bandı (USB/LSB) seçilebilir.

 

VHF/UHF çalışması için gelişmiş uygun özellikler

 

FT-857 VHF/UHF kullanıcılarının gerçekleşmiş rüyalarıdır.

 

·       Çok yönlü ton kontrol seçenekleri: CTCSS ve DCS Encoder/decoderlerinin hepsi dahildir. Rölelere kolay erişim için FT-857 de 50-ton CTCSS sistemi 104-kod DCS ile beraber çalışır. Ayrı CTCSS/DCS girişi gerektiren uygulamalar için beraberinde sadece CTCSS ve ya DCS kodlama kabiliyetiyle uygun 'Ayrı Ton' özelliği mevcuttur.

·       Otomatik Röle Kayması: 144 Mhz ve 430 Mhz bandlarında FT-857, çalıştığınız bandın parçası için uygun röle kaymasını aktive eder.

·       Akıllı AramaTM: Yeni bir şehri ziyaret ettiğinizde, faaliyet  arama için FM/AM mod tarama yapan Akıllı Arama sistemini kullanabilirsiniz. Meşgul kanallar bulunduğunda, bunlar kolay geri arama için otomatik olarak özel Akıllı AramaTM hafıza bankasına kaydedilecektir.

·       Spektrum Gözlemi: Birkaç dakikalığına telsizinizden uzaklaşmanız gerekiyorsa, band faaliyetlerini izlemeyi bırakmamak için Spektrum Gözlemini açabilirsiniz. Spektrum Gözlemi, yukarıda band kanallarındaki faaliyetlerini, aşağıda da o anki çalışma frekansınızı gösterecek barlı bir grafik yaratır.

 

Aktif-Ayarlı Anten Sistemi (ATAS-120 opsiyonu)

 

Yaesu patentli ATAS-120 Aktif Ayarlı Anten Sistemi, mobil, taşınabilir ya da apartman-balkon kullanımı için küçük, verimli otomatik ayarlanabilir anten sunmaktadır. FT-857 den sağlanan DC  geriliminden beslenerek, ATAS-120 kendi boyunu otomatik olarak ayarlayabilir. En iyi uyan empedans bulunduğunda ayarlama otomatik olarak biter ve çalışmaya başlar.

7/14/21/28 Mhz amatör bandlarında çalışmaya ayarlanmış ATAS-120, 50/144/430 Mhz bandlarda da tamamen çalışmaya uygundur. Mahali FM işleri için düşük SWR sağlar. Eğer apartman sakiniyseniz, opsiyonel ATBK-100 Anten temel teçhizatını kullanabilirsiniz. 

 

Becerikli Hafıza Sistemi

 

FT-857, her biri 8 karaktere kadar alfanumerik etiketle isimlendirilebilen 200 'Ana' hafıza kanalı sunar. Bu 200 hafıza kanalı herbirinde en fazla 20 kanal bulunabilen toplam 10 hafıza grubuna ayrılabilir. Ayrıca, her band üzerinde 'Hızlı Hafıza' ve 'Ev (home) kanalı artı alt band çalışmasını sınırlamanıza olanak sağlayan beş çift band-limit hafızası elde edeceksiniz.

 

SSB ve CW için Collins® Mekanik Filtrelerle Daha Kaliteli

 

Alma ve vermede performansı iyileştirmek için yüksek performanslı Collins® Mekanik filtre opsiyonları hem SSB hem de CW için mevcuttur. SSB için 2.3 kHz 10-kutuplu YF-122S opsiyonu çok düz geçirgen band yanıtı sağlar. CW için 500 Hz 7-kutuplu YF-122C ve 300 Hz 7-kutuplu YF-122CN opsiyonları kalabalık bandlardaki birbirindne ayrı sinyallere yardım eder.

 

Yüksek Çöznürlüklü Nokta-Matris (Dot-Matrix) Ekran

 

2.1"x0.69" (53.4x17.2 mm) boyutlarındaki büyük çok renkli ekran bir çok çalışma fonksiyonlarının rahatlıkla okunmasına olanak verir. 32 farklı ren seçeneğinden birisi seçilebilir ve her band, mod, Hafıza Grubu için farklı bir renk kullanabilirsiniz. Ayrıca sinyal gücü ve güç çıkışını izlemeyi de bunlar sayesinde yapmanız mümkün.

 

Dahası....

 

·       Batarya güç ölçer

·       Tx ölçer seçimi: Modülasyon seviyesi, ALC, güç çıkışı, ya da SWR

·       İki Anten Konnektörü: HF/50 Mhz ve 144/430 Mhz için arka panele monte edilmiş iki farklı konnektör

·       Büyük görmesi kolay Tx/Rx durum ledleri

·       Opsiyonel yüksek kararlılıklı referans osilatörü: Çok yüksek frekans doğruluğu isteyen uygulamalar için TCXO-9 25° C de ±5 ppm kararlılık sağlar.

·       Becerikli Tarama Özellikleri: VFO tarama, Hafıza tarama, band limitli tarama (PMS), öncelikli tarama ve dual izleme.

·       Otomatik güç kesimi (APO) ve zaman aşımı zamanlayıcı (TOT)

·       CAT sistemi: Bilgisayardan probramlanabilme kabiliyeti

 

 

 

 

Üyelik Girişi
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar3.51883.5329
Euro4.13044.1470
Hava Durumu
Anlık
Yarın
24° 31° 22°
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam21
Toplam Ziyaret213121
Anket
SİTEMİZDE GÖRMEK İSTEDİĞİNİZ ÜRÜNLER NELERDİR?
Saat